Aamulla pakkasimme ja lähdimme aamiaisen jälkeen motellista juhlien aikana Martintalolla olevalle Hiljaisuuden keitaalle. Keitaalla vietetään hiljaisuuden rukoushetkiä ja siellä voi saada myös sielunhoitoa. Osallistuimme siellä laudekseen eli aamurukoukseen.

 

Martintalon edessä oli tällainen kiviristi.

 

Ja sisällä vastaanotti meitä tämä ikoni, jossa oli sanat: ”Ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu.”

 

”Jumalani, Sinua minä odotan, sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua, ja uupuu autiomaassa ilman vettä.”

 

”Sinä Jumala annat runsaat sateet, nääntyneen maan saat jälleen kukoistamaan.”

 

Tässä lirisi vesi.

 

"Tule, Pyhä Henki, ja lähetä taivaallisen valosi säteily. Tule köyhien isä. Tule lahjojen antaja. Tule sydänten valo, Sinä paras Lohduttaja, sielun suloinen vieras ja lämpö..." Tänään on helluntai, Pyhän Hengen vuodattamisen muistopäivä.

 

Namibian luterilaisen kirkon uusi piispa Josafat Shanghala piti aamun raamattuopetuksen aiheesta Pyhitä päivän lepo Karhuhallissa.

Pyhästä arkeen – Jumalan perheväen juhlamessu päätti nämä vuosijuhlat tällä erää Porissa, jossa edellisen kerran vuosijuhlaa vietettiin vuonna 1982. Juhlamessussa siunattiin työhön yli kaksikymmentä uutta Lähetysseuran työntekijää perheineen.

Ajelimme kotiin ja matkalla tuli ukkosmyrsky, jonka aikana tuuli voimakkaasti, puiden oksia lenteli maantiellekin, ja satoi rakeita ja ainakin sata autoa oli pysähtynyt odottamaan pahimman myrskyn laantumista, koska näkyvyys oli lähes olematon jonkin aikaa.

Illalla vielä olimme pelaamassa lentopalloa ulkona ja saimme myös ukkossateen, joten jouduimme lopettamaan pelin puolisen tuntia aikaisemmin kuin tavallisesti.