Meillä tarvitaan oksaalihappoa. Kotoa etsimme joka nurkan, missä sitä voisi olla jäljellä viime vuodelta.  Ainakin muistissa oli, että sitä vielä jäi täksikin syksyksi mehiläispesiin laitettavaksi varroan torjuntaan. Ei vain löytynyt!  Lähdin sitten sitä hakemaan paikallisesta apteekista. Ei ollut. Kehottivat hakemaan kaupungin isosta apteekista. Lähdin ajelemaan kaupunkiin, kun luulin ilman muuta siellä olevan tuota happoa. Kävin ison apteekin ja muutaman muun ja joka paikassa sanottiin: ei ole, mutta voidaan tilata. No, tänään jäi sitten pesille meno sikseen.

Mies istutti tulppaanin ja krookuksen ja narsissin sipuleita ison joukon. Hän nosti myös vanhoja ylös ja laittoi uudelleen. Toivotaan, etteivät myyrät löydä niitä, vaan keväällä saamme iloita noista kukista.
Leivoin huomista isänpäiväkakkua varten tänään maidottoman ja munattoman kakkupohjan ja täytin sen. Kakkupohjaan laitoin 1,3 dl appelsiinimehua, 1 dl sulatettua laktoositonta margariinia, 5 kukkuraista ruokalusikallista omenahilloa, jotka sekoitin. Lisäsin 1,5 dl sokeria, 4 dl vehnäjauhoja, 2 tl vaniljasokeria ja 2,5 tl leivinjauhetta. Sekoitin ja laitoin pellille leivinpaperin päälle ja paistoin 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jaoin levyn kolmeen osaan ja levitin väleihin runsaasti löysää omenahilloa. Jätin pohjan mehustumaan seuraavaan aamuun kelmun sisään.
 
Leivoin myös omenapiirakan. Pohja oli perustuttu: 100 g laktoositonta margariinia, 1 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 1 tl leivinjauhetta, 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl neljänviljan hiutaleita sekä 0,5 dl vettä. Kaikki ainekset sekoitettiin, laitettiin pyöreään vuokaan ja päälle antonovka-omenaviipaleita sekä kanelia ja hieman sokeria. Vuoka 225-asteiseen uuniin noin 25 minuutiksi. - Omenoita kotoa riittää vielä syötäväksi ja ruoanlaittoonkin.