Kolikoita käsitellessämme huomasimme uudennäköisen 2-euroisen. Vanhassa vuodelta 2004 lyödyssä oli lakan kukka kuvana, tässä vuodelta 2009 oli aivan erilainen kuvio!

Päivä humahti asioidessa kaupungilla. Olemme remonttia suunnittelemassa ja niin kävimme myös sisustusneuvojan pakeilla. Jo messuilla tapasimme tämän ja nyt jatkoimme vielä olohuoneemme suunnittelua. Kävimme lisäksi katsomassa huonekaluja parissa huonekaluliikkeessä. Huomasimme, että seniorikalusteita ei noin vain löydykään.  Sohvat ovat ylen pehmeitä ja matalia – miten vanha ihminen niistä pääsee ylös?

Mies siirsi tänään istutusruukkuihin jo paprikoita ja latvoi miljoonakellot ja lumihiutaleet, jotta saamme tiheämpää kasvustoa. Latvat ovat puolestaan juurtumassa.

 

Vanha joulutähtikin on äitynyt kukkimaan. Nuo pienet nöpöt tuossa keskellä ovat noita kukkia, punaiset ovat lehtiä.

 

Luin Suomen Lähetysseuran kustantaman kirjan ELÄMÄNPOLKUJA, henkilökuvia maailmalta. Sen on toimittanut Pirre Saario. Nämä jutut kertovat eri maista kotoisin olevien henkilöidenelämäntarinoita. Monessa tarinassa on avainkokemuksena koulutukseen pääsy ja kristillinen usko. Eräskin kertoi, mikä on tärkeää seurakunnan paimenelle. Tämä korosti kutsumuksen merkitystä. Lisäksi pitää osata kuunnella yhteisöä, sillä papin on tärkeämpää kuunnella kuin puhua. Kolmanneksi papin tulee läsnä yhteisössään eikä odottaa toimistossaan, vaan pitää jalkautua ihmisten keskuuteen.

Sana tälle päivälle: ”Voi niitä, jotka ihailevat omaa älyään ja omasta mielestään ovat perin viisaita!” (Jesaja 5:21)