Olipa eilen aamulla tuuli ja tuisku. Lähdin junalla pääkaupunkiin. Junakin oli myöhässä aikataulustaan.Aikamoinen pöpperökeli oli myös pääkaupungissa, kun siellä tallustelin. Hain kastematkalla unohtuneen albani ja jatkoin matkaa Lähetystalolle Henrikinpäiville. Suomen Lähetysseura juhli 19.1. syntymäpäiväänsä Lähetystalossa Helsingissä. Lähetysseura perustettiin Pyhän Henrikin päivänä 19.1.1859, joten vuosia tuli täyteen 153.

Siellä onniteltiin laululla "Kiitos sulle Jumalani" myös rovasti Päivö Parviaista, joka on Lähetysseuran eläkkeellä oleva työntekijä ja täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Hän on syntynyt 19.6.1912 Joensuussa. Parviainen vihittiin papiksi vuonna 1935 Turussa.  Suomen Lähetysseuran palvelukseen hän tuli 1946, jolloin hänet lähetettiin Kiinaan. Hän työskenteli siellä vuoteen 1953 saakka. Tämän jälkeen Parviainen toimi Taiwanilla 1956-62, 1965-68 ja 1970-73. Päivö on toiminut eläkkeellä ollessaan maahanmuuttajatyössä ja kiertänyt edelleen (!) kertomassa lähetystyöstä mm. kouluissa. Päivö on vieraillut Kiinassa useita kertoja, viimeksi viime vuonna.

Voit sinäkin onnittella rovasti Päivö Parviaista ja osallistua merkkipäiväkeräykseen jolla viedään vie Sanaa eteenpäin Kiinaan. Oli mukava tavata Päivöä eilen. Hänhän oli vuokraisäntäni kymmeniä vuosia sitten. Asuin hänen ja puolisonsa asunnossa heidän olleessan viimeistä kauttaan Taiwanilla.

Henrikinpäivillä nähtiin myös nepalilaisen tytön, Nunun, tarina näyttelijän, muusikon ja tanssijan (Antti Sevannon, Titta Tunkkarin ja Pekka Nymanin) esittämänä.Tositarinaan perustuvan esityksen teemoja ovat muutoksen mahdollisuus, erilaisuuden kohtaaminen, lähetys ja kansainvälisyys.

Juhlapäivän päätti kahdeksan uuden lähetystyönkijän siunaaminen. Siunaamisen toimittivat piispa Björn Vikström, lähetysjohtaja Seppo Rissanen, ulkomaantyön johtaja Rolf Steffansson, kirkollisen työn päällikkö Kari Salonen ja kirkollisen työn koordinaattori Ulla-Maija Saarilahti. Sata vuotta täyttävä rovasti Päivö Parviainen sanoi uusien lähetystyöntekijöiden siunauksessa näin: "Jumala, sinä lupasit viedä minut Kiinaan, ja tuoda minut takaisin, ja viedä taivaaseen. Sinä olet pitänyt lupauksesi, paitsi, että olen vielä tässä. Nyt sinä lähetät heidät (matkaan lähtijät), ja heitä sinä rakastat vielä enemmän kuin minua, sillä he ovat nuoria, ja heillä on vielä työt tekemättä."

Oli mukava tavata entisiä työtovereita ja  tuttuja lähetystyöntekijöitä. Onneksi päivän ohjelmassa oli jätetty aikaa myös näihin jutteluihin ja myös Lähetysseuran hienoon museoon tutustumiseen.

Lumisadekin ja tuisku olivat Helsingissä jo lakanneet, kun lähdin kotiinpäin. Mies vietti Heikinpäiviä veljensä nimipäivillä ja tuli hakemaan minut taas junalta! Kotosalla vielä tuuli ja tuiskusi kyllä reippaasti illallakin.