Ensimmäinen Pyhät Polut -vaellus järjestetään Itä-Suomessa kesäkuussa. Vaelsimme viime syksynä Santiago de Compostelaan ja nyt olemme lähdössä tälle suomalaiselle vaellukselle. Mies on lähdössä aivan ensimmäiseen ryhmään ja minä toiseen. Vaellus tosin kestää vain viikon ja tulee olemaan pituudeltaan noin 160 km. Myös nämä eroavat Espanjan vaelluksista siten, että tavaroita kuljetetaan majapaikasta toiseen ja vain päivärepullinen tavaraa kulkee mukana selässä. Nämä ensimmäiset vaellukset ovat ns. testivaelluksia, joiden perusteella pohditaan, miten tätä suomalaista vaellusta aletaan kehittää.  

Lämmin päivä oli niin kirkossa kuin hautausmaallakin. Muutaman kerran pisarteli hieman vettä päivän mittaan.
Kastekotiin oli vauvan isoäiti tehnyt ristipistoin ison Maan korvessa kulkevi lapsosen tie –taulun. Aikaa sen tekemiseen oli kulunut viikkoja muun työn ohella. Arvokas ristiäislahja. (Aurinko paistoi, joten en saanut kunnon kuvaa taulusta).
Mies haketti eilen hieman kotonakin ja minun piti jatkaa tänään. Naapurissa kuitenkin juhlitaan ja niin äänekkäät pihatyöt jäivät tänä iltana. Mieskin lähti vävyn kanssa viemään heille täältäpäin hankittuja pihaleikkivälineitä kuten keinuja ja liukumäkiä. Niinpä siirryin suosiolla sisätöihin: pesemään pyykkiä, silittämään, tiskaamaan, puuronkeittoon jne. ja tietysti valmistelemaan vielä huomista jumalanpalvelusta.

Nämä "perivihollisenikin" ovat alkaneet kukkia pihalla.