Laituri valmistui. Siitä oli sitten hyvä mennä uimaan ja laiturilla oli mukava oleskella. Siellä luin viikonlopun Hesaria ja nautin auringonpaisteesta.
Juhannuskoivutkin laitettiin niin mökin verannan pieleen kuin saunan verannankin tolppiin kiinni. Juhannusaattona meillä oli kummilapsia ja heidän yhteisiä kummejaan vieraina.
Kummilapsi oli innokas onkija.
Ja kalaakin tuli. Tässä ahven!
Sain minäkin mökillä juhannuksena ongella ahvenen! Se oli ensimmäinen vuosiin. Emme juuri ole miehen kanssa onkineet, vaan pääasiassa olemme kalastaneet ahvenia katiskalla ja joskus verkolla.
Muurinpohjalettujakin paistettiin. Niitä syötiin monenlaisten hillojen kanssa: aronia-minttua, päärynää, vadelmaa… Mustikkamehua oli juomaksi. Söimme kalakeittoa, makoisia sisarussämpylöitä ja kinkku-oliivipiirakkaa, jota vieraamme olivat tuoneet kuten hyviä kiinalaisia ruokiakin.
Aattona tietysti myös saunoimme ja uimme monen monta kertaa. Veden lämpötilakin oli jo 20 astetta.
Kummilapsi soitti verannalla meille viulullaan monen monta kappaletta kuten Franz Schubertin Mehiläinen. Varmaan naapuritkin muilla rannan mökeillä kuuntelivat…
Alkoi tuulla pohjoiseesta ja tuli iso sadekuuro, joka vei meidät sisälle viettämään loppuiltaa.
Eilen oli juhannuspäivä ja toimitin messun kirkossa. Kirkkokin oli koristeltu juhannuskoivuin.
Mustikoitakin löytyi jo neljännesdesilitra! Ja kantarellien alut olivat lisääntyneet edellisen käyntikerran jälkeen.
Vaan kaikki ihanuus loppuu aikanaan. Mökiltä piti lähteä auringonpaisteesta kotiin ja kastelemaan kasvihuone. Kun oli satanut täälläkin, ei ulkona olevia kasveja tarvitse kastellakaan. Ja sitten pelaamaan suvun kanssa lentopalloa! Ei juhannuskaan tee poikkeusta pelipäivään, sunnuntai-iltaan.