Nyt on kukkien mullanvaihdon aika. Nyt on vielä tänään helmikuun kasvava kuu ja  on aika kylvää, istuttaa ja vaihtaa huonekasvien mullat. Kasvu lähtenee nopeaan vauhtiin.  Parhaat päivät viherkasvien mullanvaihdolle ja lehti-yrttikasvien kylvölle on 5.-6. tai 15.-16. helmikuuta, parhaiten vielä aamupäivällä. Muinakin päivinä voi muutella multia, mutta aamupäivä on aina iltaa tehokkaampi uuteen kasvuun lähdössä. Kasvien juuria saa jättää alttiiksi valolle ja kuivalle huoneilmalle, vaan pitää ensin kastella paakku ja laittaa uusi ruukku valmiiksi, ja tehdä sitten nopea vaihto, opastaa yläkuu.

Niinpä tänään kävin hakemassa kylvömultaa, koska yläkuun aika käy loppuun, ja laitoin paprikan siemenet likoamaan päivällä.
Sinimailasen siemeniäkin laitoin salaattiaineksiksi – muutaman päivän kuluttua meillä on sitten vihreää.
Mies laittoi myös pelargonian oksia juurtumaan.
Mies maalasi tänään olohuoneemme katon valkeaksi. Remontti etenee hiljakseen.
Illalla paistoin vaihteeksi vohveleita. Löysin monenlaisia hilloja niiden päälle: oli ainakin karpaloa, päärynää, kurpitsaa ja kastanjaa.
Päivällä kävin hiihtämässä normaalin vitosen lenkkini  ja kurkistelin myös järvelle, mutta siellä ei ollut latuja lainkaan.
Jänikset olivat rannan jäälläkin kulkeneet.
Sormet ja varpaat olivat aika kylminä, kun pakkasta oli reippasti yli 15 astetta ja hieman tuulta. No, eipä tullut hiki.

Ja leuka ei sentään jäätynyt...