Tänään mies lupasi lämmittää tölkkisaunan. Lämmitämme saunan jo jonkin aikaa kertyneillä maitotölkeillä ym. pahvi ja paperiroskilla. Olemme viime aikoina saunoneet pääasiassa mökillä, niin kotiin on kertynyt kaikenlaista poltettavaa.

Mehua on tänäänkin keitetty jo maijallinen. Keitin mustien viinimarjojen jämät ja poimin niihin lisää punaisia. Toinen maijallinen on tulossa paraikaa. Siinä on punaviinimarjaa ja vattua eli ämpärillinen punaista ja noin litra vattua makua antamaan. Liian iso annos tuli yhteen maijalliseen. Huomasin, kun jo aikaisin piti alkaa pullottaa mehua, ettei mene yli. Kahdeksan litraa + yksi litra olisi kai ollut parempi annos.
Sain postissa tänään Pyhien Polkujen kuvakoosteen eli monien matkalaisten parhaimmat kuvat vaelluksesta yhdellä tikulla. Oli kiva katsella ja muistella taas kerran matkaa. Kiitos kokoaja Ismolle ja terveiset kanssavaeltajille!
 
Hämähäkkikukkia kukkii pihallamme. Kasvi on pystykasvuinen ryhmäkasvi, jolla on tuuhea kukinto. Toisessa yksilössä on valkeat kukat, toisessa punaiset. Kukissa on erikoisen pitkät heteet kuin hämähäkin jalat, minkä vuoksi sitä kutsutaan hämähäkkikukaksi. Kukka tuoksuu hyvältä, mutta vaatii tukemista, koska kasvaa lähes metrin korkuiseksi. Kukka kukkii pitkään ja vaatii runsasta kastelua.
 
Illansuussa tulivat pieni hieno mies ja pikkusisko vanhempineen marjastamaan. Touhua riitti lelujenkin parissa.