Päivä kului töissä. Olipa aikamoinen myräkkä, kun ajelin tuiskussa ja tuulessa töihin ja pois.

Autokin muutaman tunnin aikana sai lumipeitteen. Kuitenkin mies oli taas tuollakin ilmalla hiihtämässä.
Joululohet ovat kohtaa valmiina pakkasessa odottamassa joulua.
Kalaa on fileroitu, osa suolattu
ja graavilohta laitettu ja
kokonaisesta lohesta tehty D -filee eli ruodot ja evät poistettu. Kalan käsittely meillä on miehen hommia.  
Lohen roippeista tulee uunikalaa huomiseksi. Sekaan laitetaan mausteeksi suolaa, tilliä, valkopippuria ja sitruunapippuria. Kun huomenna keitämme perunat ja otamme pakkasesta lanttulaatikkoa, niin ateria on nopeasti valmiina.
Teimme tänään myös joulukakkuja. Perinteinen englantilainen joulukakku tuli hieman muunnellen: kananmunien tilalla on banaania vastaava määrä. Aineksina oli 250 g laktoositonta margariinia, 2,5 dl sokeria, 2 banaania soseena, 5 dl sekahedelmiä ja rusinoita, 0,5 dl konjakkia (liotin noita hedelmiä siinä) 0,5 dl mantelimurusia, 4,5 dl vehnäjauhoja, 3 tl leivinjauhetta ja 2 tl vaniljasokeria. Paistoin kakkua noin tunnin 200 asteessa.

Toinen tämän illan kakku on mausteinen piimäkakku, jossa on joulumausteita ja paljon rusinoita. Aineksina oli 4 dl laktoositonta piimää, 1,5 dl sokeria, 2 dl siirappia, 3 tl kanelia, 1 tl kardemummaa, 1 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa, 175 g laktoositonta margariinia sulatettuna, 2 tl soodaa, 7 dl vehnäjauhoja ja 250 g rusinoita. Laitoin nuo kahteen vuokaan ja paistoin noin 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Huomenna lauletaan kaikkialla Suomessa Kauneimpia joululauluja kirkoissa: Lähde mukaan laulamaan!