Kävin tänään kaupungissa hakemassa lannoitteita eli muun muassa kanankakkaa ja kalkkia. Samalla matkalla hankin tänäkin vuonna linnunpönttöjä. Osan niistä sijoitamme pihapiiriin, osan taas mökille.

 

Hyvään tarkoitukseen menee raha, kun ostaa tuollaisen linnunpöntön. Ja linnuille on hyvä, kun niille on rakennettu pönttö. Seurakunnan miehet ovat rakennelleet talven mittaan noita linnunpönttöjä. Miestenpiirin toimintaan kuuluu paljon muutakin kuin varsinaisissa kokouksissa istumista. On muun muassa tehty pyynnöstä pikku remontteja, kaadettu pihoista puita ja tehty muita pihatöitä jne. Kerran syksyllä ja keväällä on hoidettu kirkkokahvitus jumalanpalveluksen jälkeen. On oltu organisoimassa virsilauluiltaa yhdessä naistenpiirin ja marttojen kanssa. Suurempi urakka on ollut ystävyysseurakunnan kirkon ehostaminen. Miestenpiiri toimii lähes täysin maallikkovoimin.

Serkkuni pihalla kukkivat jo lumikellot laajoina mättäinä. Lumen ja jään vielä peittäessä maata alkaa jo ensimmäisten lumikellojen kukinta. Lumikellon valkoiset pisaramaiset kukat nuokkuvat yksittäin hennon kukkavanan latvassa. Aikaiset lumikellot kukkivat joskus jopa jääkuoren alla. Ne kannattaa istuttaa seinustoille ja paikoille, joista lumi sulaa varhain. Lumikello leviää itsestään laajoiksi mättäiksi sivusipuleista ja siementämällä.