Orimattilan kirkossa, joka on tiekirkko,  kävin tänään. Siellä on vitriinissä vanha soittokone. Tämä matkaharmoni on rakennettu jo 1800-luvulla Saksassa Aloys Maierin tehtaassa Fuldassa. Se oli ollut joskus 1800-luvulla Orimattilassa toimineella kanttorilla.  Soittimen on kunnostanut kanttori Eino Miettinen soivaan kuntoon vuonna 2003.

Sana tälle päivälle: "Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi, kun virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa, kun astut tulen lävitse, sinä et pala eikä liekki sinua polta." (Jesaja 43:2)

Tulin töiden jälkeen mökille. Pilvinen päivä ja lämpötilakin on laskenut ulkona jo: 18 astetta. Järven vesi on kuitenkin vielä 23 astetta. Ihan mukavaa uida! Käkikin on kuulemma vielä täällä mökillä kukkunut tänä aamuna.

Tällä pienellä mökkijärvellä liikkui viikonloppuna vene, jossa oli perämoottori, tosin sähköllä käyvä. En meinannut uskoa silmiäni, huvittikin – minulle airot ovat riittäneet hyvin. Onhan täällä toki ollut purjelautailijoita,  kanootinmelojia ja purjejollallakin kulkevia.

Rastaat kertovat, että nyt mustikat alkavat olla kypsiä. Rastaat näet ovat melkein lähteneet pihapiiristä ja kun käyvät, jätökset ovat ”kumman” sinipunaisia. Käväisin poimimassa läheisestä rinteestä pari litraa, tosin vielä käsipoimintana. Isoja ja maukkaita ne ovat ja alkavat olla kypsiä – siis pari päivää ja poimuri käyttöön, ehkä jo huomenna.