Tein tänään yhteisvastuukeräyksen paikkuureissua. Tarkoitan, että kun edellisen keruureissun tein, niin nyt siellä, missä ei aikaisemmin oltu kotona, yrittelin poiketa uudelleen. Yhteisvastuukeräyshän kerätään tänä vuonna Suomessa ylivelkaantumisen torjumiseen ja Ugandassa tukemaan pienrahoitustoimintaa.

Jos säästöjä ei ole eikä saa kohtuuhintaista lainaa, monille huimakorkoiset kulutusluotot ovat ainoa mahdollisuus äkillisen ja välttämättömän hankinnan rahoittamiseen. Suomessa Yhteisvastuu myöntää yhteistyössä Takuu-säätiön kanassa taloudellisessa ahdingossa oleville ihmisille matalakorkoisia pienlainoja, joiden avulla he voivat saada elämänsä ja taloutensa uudelleen tasapainoon. Lisäksi tähän sisältyy neuvontaa.

Ugandassa Yhteisvastuu tukee uutta elämää aloittelevissa kyläyhteisöissä säästö- ja lainaryhmiä, joiden jäsenille opetetaan taloudenhallinnan ja itsenäisen toimeentulon hankkimisen perustaitoja.

Laitoin sinimailasen siemeniä likoon, jotta vähitellen saamme ituja, uutta vihreää.

Samoin laitoin likoamaan rikottua ohraa puuroa varten. Liotin 2,5 desiä rikottuja ohrasuurimoita puolessa litrassa vettä muutaman tunnin, lisäsin teelusikallisen suolaa ja litran laktoositonta kevytmaitoa.  Laitamme taas yöksi uuniin puuron hautumaan. Aamulla on sitten tiedossa lämmintä makoisaksi hautunutta puuroa.

Sana tälle päivälle: " Herra, kuule, kun huudan sinua! Ole minulle armollinen, vastaa pyyntööni. Sydämeni muistaa sinun sanasi: "Etsikää minun kasvojani." Herra, minä tahdon etsiä sinua, älä kätke minulta kasvojasi! Älä vihastu, älä torju palvelijaasi, sinä olet aina ollut minun apuni. Älä nytkään jätä minua, älä hylkää, sinä Jumalani, sinä auttajani!
(Psalmi 27:7-9)