”Onneksi tämän tason saavuttaa, kun pääsee eläkkeelle: pääsee sisähommiin ja saa istua nojatuolissa!” sanoi mies. Onneksi sen kaikki eläkeikään pääsevät saavuttavat.

 

Mies on nojatuolissaan langoittanut kehiä mehiläispesiin kesää varten puhdistamisen ja desinfioinnin jälkeen. Langoittamisen jälkeen niihin laitetaan vahapohjukkeet. Kehälistojen kokoaminen valmiiksi kehiksi on monen päivän askartelua: pieniä nauloja, hakasia ja teräslankaa sekä vahalevyn paikalleen juottamista.

Eilen illalla tein sauvakävelyn ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kylläpä sauvat tuntuivat aluksi lyhyiltä, kun olin tottunut nyt hiihtosauvoihin. Samalla matkalla kävin katsomassa pieniä sisaruksia. Touhusin monenlaista pienen hienon miehen kanssa: rakensimme legoja, luimme kirjaa, oli palapeliä ja autojuttuja…

 

Teimme tänään hiihtoretken. Hiihdimme sään ja hiihtokelin puolesta varmaan vuoden parhaimpana hiihtopäivänä kunnan rajalle asti vaellusreittiä pitkin eli pisimmän hiihdon, mitä talvena olen hiihtänyt lukuun ottamatta Finlandia-hiihtoa.

Evästauko oli paluumatkalla Käärmesuon kuntohiihtomerkintäpaikalla. Ilma oli kaunis, aurinkoinen, vain vähän tuulinen ja asteen pari pakkasen puolella lämpötila.  Latu-ura oli hyvin ajettu. Nautimme hiihdosta.

 

Kävimme matkan varrella myös kodalla, jossa on ollut aikaisemmin hiihtolevähdyspaikka, mutta nyt se oli suljettu jopa kahden lukon voimin. Posket punaisina hiihtelimme ja kotona heti suihkuun reissusta tultua, kun hiki oli kuitenkin tullut, vaikka hiljakseen hiihtelimmekin.