Kävin lähikaupungissa asioilla. Kuljin myös torin poikki. Torille ollaan pystyttämässä joulutoria. Pieniä punaisia mökkeröitä ja kotakin oli tuotu torille ja niitä kunnostettin kovalla kiireellä huomisiin avajaisiin.

Kävin myös marketissa ostoksilla. Lastasin ruokatavarakuormaa kärryyni ostosten maksamisen jälkeen ja kassini vetoketju oli auki. Kun tulin autolle ja laitoin tavarat takapaksiin, aloin etsiä rahapussia, koska piti mennä vielä huoltoasemalle polttoainetta ostamaan. Pussi oli kadoksissa! Ei löytynyt, vaikka pengoin niin kassin kuin muut tavarat moneen kertaan. Kauhu iski, että olen sen kadottanut! Palasin markettiin ja menin infoon. Kukaan ei ollut tuonut rahapussiani. Menin kassalle, jossa olin ollut. Ei ollut näkynyt. Palasin infoon, jonne jätin pussin tuntomerkit ja omat tietoni. En vielä soittanut korttia kuoletetuksi. Rahapussissa oli tietysti kaikki mahdolliset kortit ja ajokorttikin ja jonkin verran rahaa. Kamala tunne ja nolotti, kun olin huolimaton... Soitin miehelle, joka käski ajaa kotiin rauhallisesti, kun oli alkanut aikamoinen lumimyräkkäkin.

Tulin kotiin, otin auton takaluukusta ostokset ja avonaisen kassinikin, josta pilkisti ensimmäiseksi kadonnut rahapussi. Mikä helpotus! Miten en sitä kauppareissulla aikaisemmin löytänyt, ihmettelen vieläkin.

Palsternakkalaatikkoa tulossa uunipellillinen. Teimme viime jouluksikin perunalaatikkojen ohella vastaavaa laatikkoa palsternakoista. Hyvää oli silloin, ehkä tälläkin kerralla. Siis painekattilallinen palsternakkoja kiehautetaan, kuoritaan ja hienonnetaan soseeksi. Lisäsin puolitoista desiä korppujauhoja turpoamaan parissa desissä laktoositonta kevytkermaa. Maustoin seoksen lisäämällä 2 tl suolaa, 3/4 tl valkopippuria, saman verran inkivääriä ja muskottipähkinää sekä lähes desin hunajaa. Laitoin vielä puolisen litraa laktoositonta maitoa löysykkeeksi ja ainekset vuokiin, päälle ripaus korppujauhoa ja hieman voinokareita ja uuniin pariksi tunniksi noin 150 asteen lämpöön.

Sana tälle päivälle:"Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhamaisuudesta, vaan olkaa nöyriä ja pitäkää kukin toista parempana kuin itseänne." (Filippiläiskirje 2:3)