Kylläpä eilen illalla ja viime yönä räiskyi ja rätisi meidän kylällä, kun naapuristo pani parastaan. Taivaalle lensi paljon ilotulitteita ja savua oli! Oli kyllä hyvä katsella täältä meidän mäeltä… ja tänään on roskaa kyläteillä ja varmaan tien vierissäkin riittänyt, osan painuessa lumen alle piiloon.

Tein eilen iltapalalle myös kinkku-makaronisalaatin, johon laitoin
200 g makaroneja
2 omenaa
2 etikkakurkkua
250 g kinkkusuikaleita
2 dl kermaviiliä
1 rkl sinappia
suolaa, valkopippuria, persiljaa ja ruohosipulia.
Ensin keitetään makaronit ja annetaan niitten jäähtyä.
Sillä aikaa kuutioidaan muut tuotteet.
Sekoitetaan mausteet kermaviiliin ja kaikki aineet sitten keskenään.
 
Me lähdimme jo aamulla ajelemaan pääkaupunkiseudulle yhden lapsenlapsen syntymäpäiville.
 
Siellä leikittiin ahkerasti mm. Nallin kanssa: käsinukke Nalli otti suuhunsa vain punaisia legoja ja jemmasi ne omaan säilöönsä.
 
Kävimme ulkona lumituiskussa pulkkailemassa.
 
Ja tietysti sitten oli syntymäpäiväkakkua.
 
Tyttö on taitava kokoamaan hama-helmiä.Hama-helmet ovat pieniä muovihelmiä, joita pistellään piikkialustoihin. Helmiä varten on myös valmistettu monenlaisia ns. muotoalustoja.
 
Vierailimme myös Nepalissa työreisulla käyneiden ystävien luona, jossa saimme maistaa lapsia. Lapsi on hedelmä, joka maistuu vähän mangolta ja on suunnilleen kriikunan kokoinen. Nepalissa siitä valmistetaan yleisesti pikkelsiä tai kuivattuja sokeroituja ja pippurilla maustettuja lapsiviipaleita. Nepalin ylängöillä kasvavaa lapsipuuta kutsutaan myös nimellä Candy tree eli  "karkkipuu". Lapsiviipaleet maistuvat myös lapsille.

Monenlaisia jouluseimiä on Etiopiastakin Suomeen tuotu. Tässä ystäväperheen savesta valmistettu  jouluseimi.