Jänis = rusakko oli tänäänkin tehnyt lisää jälkiä pihamaalle. Eläin oli kierrellyt taas nuorten puiden ympärillä. Se oli yrittänyt nukkua marjaomenapuun allakin. Pakkasta on ollut parikymmentä astetta, joten ei kai jäniksilläkään kovin lämmin ole.
Leipäkoneleipiä meillä syntyy lähes päivittäin – uutta lämmintä leipää on yleensä odottamassa aamuisin herätessä. Eilen illalla mies laittoi koneeseen 3 dl vettä, 1 tl suolaa, 2 rkl öljyä, 1 rkl hunajaa, 2 dl kaurahiutaleita, 5 dl vehnäjauhoja, ropauksen kuivattua nokkosta mausteeksi ja 2 tl kuivahiivaa.
Lauri Thurén Vantaan Laurissa sanoo, että ”Uutiset sodista, väkivallasta ja onnettomuuksista, joissa syyttömät joutuvat kärsimään, sopivat huonosti yhteen monien jumalakäsityksen kanssa. Ihan yleisestihän Jumalaa pidetään joulupukin kaksoisveljenä, leppoisana taivaan Isänä, joka siunaa kaiken, vaikka onkin pääosan vuodesta työttömänä. Raamatussa Jumalaa ei esitetä noin yksioikoiseksi. Näkyvissä on myös Jumalan pimeä puoli. Job ja Jeesus ovat esimerkkejä siitä, kuinka perusteellisesti Raamatussa paneudutaan syyttömän kärsimisen kysymykseen.  Jeesukselle kävi huonosti, vaikka hän eli ihanteiden, ohjeiden ja Mooseksen lain mukaan. Moni muukin joutuu kokemaan vastoinkäymisiä, joita ei ole ansainnut.” Maanjäristyshän on onnettomuus, jolle kukaan ei voi mitään. Seismisesti aktiivisia alueita on kaikilla ilmansuunnilla, ja järistysvaaralla on luonto kironnut niin köyhiä kuin rikkaitakin maita. Pauli Juusela jatkaa: ”Monen kysymys varmasti on, missä Jumala on, kun tällaista tapahtuu. Tuhon keskellä kirkkoon kokoontuvien haitilaisten vastaus on: keskellä kärsimystä ja niiden ihmisten kanssa, jotka auttavat. Jos etsit Jumalaa, katso lähimmäistesi hätää. Nyt on aika auttaa.”Haitia on taas ravistellut voimakas jälkijäristys tänään.