Mies ottaa nokoset ennen tai jälkeen hiihdon päivästä riippuen. Mies kävi hiihtämässä tänään vasta päivänokosten jälkeen. Ladulla oli tänään talven parhaita hiihtokelejä. Pakkasta oli sopivasti ja luonto kauneimmillaan. Meidänkin lähiladuilla oli kaikentasoisia ja kaikenikäisiä hiihtäjiä runsaasti. Minäkin kävin hiihtämässä. Sain eilen risan suksen siteen kuntoon, kun vein sen kauppaan, mistä sen ostin ja siellä se korjattiin tai uusittiin odottaessani. Side oli jo alkujaankin sutta ja sekundaa, koska ei pysynyt lainkaan kiinni. Hiihdin hieman jäälläkin. Lumen alla on vettä eli kosteaa, vaikka on pakkanen. Valmis latukin oli jäinen jonkin matkaa. Puut ovat kumartuneet rannalla jäälle päin lumen painosta. Se on kaunista, vaikka ei liene puille hyväksi.

 
Tein taas leipäkoneleivän. Nyt käytin mausteeksi nokkosta. Aineksina oli tällä kertaa 2,5 dl vettä, 1 tl suolaa, 2 rkl öljyä, 1 rkl hunajaa, 2 rkl leseitä, 1 rkl hienonnettua kuivattua nokkosta, 3 rkl kaurahiutaleita, 5 dl vehnäjauhoja ja 2 tl kuivahiivaa. Maukas. Hyvä kun koneesta sain sen pois, niin puolikas oli jo syöty… Tällaista taikinaa samalla reseptillä voi leipoa myös sämpylöiksi. Silloin kannattanee tehdä vähintään kaksinkertainen taikina.
Sana tänään: ”Murtunutta ruokoa hän ei muserra, lampun hiipuvaa liekkiä hän ei sammuta. Tinkimättä hän toteuttaa oikeuden.”(Jesaja 42:3)