Lähdin kaupunkiin tutustumaan Marttaliiton ja Novitan Tumppurekkaan, joka kiertää Suomea. Rekassa voi opetella neulomista marttojen opastuksella, tuunata omat lapaset ja tutustua Vanttuut-näyttelyyn. Olipa väkeä siellä ja marttoja neuvomassa lovikan ja muiden lapasten neulomista ja virkkaamista.

Monia aloituksia oli pöydillä ja niitä sai rauhassa tutkia kahvinjuonnin lomassa. Olisi ollut mahdollista jäädä neulomaan omat lapaset tänäänkin vaikka koko päiväksi, mutta aikaa sellaiseen ei sentään riittänyt.

Monenlaisia tupsuja oli huovutettuinakin ja tupsuntekolaitteita tarjottiin ostettavaksi. Aika käteviä ne näyttivät olevan, joten ostin sellaisen, jossa on neljän eri kokoisen tupsuntekomahdollisuus. Sain myös opastuksen laitteen käyttöön.

 

Tunisialaisen virkkuukoukun varmaan hankin lähiaikoina. Seurasin ja sain kokeillakin sillä lapasen koukkuamista. Siinä virkkuukoukussa on koukku molemmissa päissä. Aika kätevästi tuo käy kahdella langalla, ohuemmalla ja paksummalla.

 

Rekan seinät tulvivat erilaisia lapasia  ja sormikkaita malleiksi, korit värikkäitä lankakeriä. Ja tottahan toki lankoja sai ostaakin ja puikkoja. Hankin lovikkaita varten lankaa - kohta alkaa lovikassouvi, kunhan saan ensin edelliset valmiiksi.  Kävin noihin tällä hetkellä valmisteilla oleviin lapasiin hakemassa kangaskaupasta fleeceä vuoriksi.

Iltapäivällä kävin hiihtämässä parikymmentä kilometriä uusilla nanosuksilla. Yllättävän hyvin ne luistivat näin ensimmäisellä kerrallakin, kun pakkasta oli vain viitisen astetta.