Eilen kokeilin pitkästä aikaa leivän leipomista. Teen normaalisti lusikalla sekoittaen sämpylätaikinan ja usein myös lusikalla nostan pellille sämpylät, siis käsin koskematta. Halusin kokeilla viime viikolla ostamiani uusia silikonisia pitkulaista vuokaa ja muffinsivuokaa. Leipä onnistui hyvin, samoin muffinsivuokien sämpylät.  Aluksi ne tuntuivat liian kosteilta pohjistaan, mutta kun käänsin ne nurinpäin liinan alle vuoasta poisottamisen jälkeen, niin pian paistokset olivat ihan hyviä. Silikonivuoasta ei voi aivan heti ottaa pois valmistetta, mutta muutaman minuutin kuluttua tuo lähtee aivan hyvin irti. Uunissa käytin alalämpöä osan paistoajasta. Taikinaan laitoin tällä kertaa pari porkkanaa hienonnettuna, 3 dl leseitä, 8 dl vehnäjauhoja, hunajaa, öljyä, suolaa ja tietysti pussillisen kuivahiivaa ja lämmintä vettä lopuksi niin paljon, että sain sopivan taikinan.

1239092857_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leipä nousi komeaksi!

Sataa räntää. Välillä oli jo aivan keväistä. Nyt marjaomenapensaskin on saanut oksilleen koristeet.

1239092948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Talvi tuli takaisin - hetkeksi.

Saarnatekoahdistus on taas vallannut ajatukset yölläkin. Viime yönä mietin pääsiäisyön saarnaa pari tuntia. Sain sen mielessäni valmiiksi, mutta kun nyt sitä kirjoitan, ei tuo enää tunnukaan hyvältä… Tuttua touhua!