Pohdimme epätietoisina, kun emme tunnistaneet, mikä kasvi tämä on. Apua saisiko taas? Se kasvaa meillä pihametsikössä. Emme olleet huomanneet sitä kukkivana ja nyt siinä on mustat marjat.

Persikka elää vielä kuitenkin (tai manteli, koska persikka on jalostettu manteliin).

Reunuspäivänkakkarat kukkivat ja tuuhentuvat vähitellen syksyä kohden. Reunuspäivänkakkara viihtyy normaalissa puutarhamaassa ja myös kylväytyy itsekseen. Siemenet voi kerätä omista emokasveista. Kun keräys tapahtuu syyskuussa, itävyys on n. 80%. Kasvi myös pysyy maljakossa pitkään kauniina. Reunuspäivänkakkara sisältää seksviterpeenilaktoneita (partenolidia, krysartemiineja, santamariinia, reynosiinia), jotka vaikuttavat kouristuksia laukaisevasti ja kipua lievittävästi. Reunuspäivänkakkara sopii erilaisten särkyjen hoitoon. Se auttaa esim. migreenipäänsärkyyn ja niveltulehduksiin. Kasvi saattaa kuitenkin aiheuttaa yliherkkyysoireita.

Samettikukkia on isoa ja pientä ja muualla puutarhassa vielä pienempää kasvamassa.

Hurtanminttu on kasvanut myös hyvin ensialun jälkeen. Hurtanminttu on monivuotinen, heikosti tuoksuva ruoho, jonka olemus kurttuisine lehtineen on melko vaatimattoman näköinen. Tyvestä haaraantuvat varret ovat valkovanukkeiset. Kellanvalkeat pienehköt kukat muodostuvat lehtihankoihin heinä-elokuussa. Sitä on käytetty lääkekasvina ja koristekasvina. Lehdistä voi valmistaa teetä tai murskata niitä hunajan sekaan. Hurtanmintulla on limaa irrottava ja yskänärsytystä lievittävä vaikutus.

Pikkusisaren ollessa päivätorkuilla isoveli saa touhuta rauhassa pienien legojen kanssa.

Käpylehmiä ja -lampaita innostui isovelikin valmistamaan tänään eilisen pikkusisaren käpylehmän innoittamana.

Pikkusisarkin oli ahkerasti työn touhussa - ruokaa valmistui.

Lapsenlapset lähtivät tänään kotiinsa ja me lähdimme metsäretkelle koluamaan lähiseudun metsiä ja etsimään vielä hieman mustikoita. - Useaan otteeseen päivän mittaan synkistyi taivas ja tuli aika hämärää, mutta ei vain jaksanut sataa meilläpäin. Eilen saimme kyllä pikkuisen vettä, mutta puutarha kaipaisi kunnon sadetta.