Sisätyöpäivä. On viikon pohjanoteeraus ulkoilussa. Normaalisti sentään olen kävellyt hakemaan päiväpostin, mutta tänään ei ollut sitäkään, kun on lauantai. Mies siivosi ja minä tein työtöitä ja leivoin.

Joulupostimme on aina ollut ykköslaatua, siksi se on lähtenyt aina myöhässä. Niin tänäkin vuonna! Tämän viikonvaihteen ohjelmassa on valmistaa kortit ja joulukirjeet. Joulu lähestyy vauhdilla, vajaa viikko aikaa ja on paljon valmistelutöitä, joita pitäisi tehdä. Vaikka emme komeroita aiokaan siivota, koska emme vietä joulua siellä.
 
Leivoin joulupullia: Tein vanhan koetun reseptin mukaan sahramipullia. Laitoin taikinaan 2 pussia kuivahiivaa, ½ tl suolaa, ½ dl laktoositonta maitojauhetta, ½ pussia sahramia, 1 dl sokeria, n. 12 dl vehnäjauhoja, ½ litraa vettä ja 200 g laktoositonta margariinia. Vaivasin hyvin taikinan, nostatin, leivoin taikinasta tankoja, jotka kiedoin solmuiksi. Nostatin pullat, voitelin ja laitoin päälle osaan seesamin, osaan unikon siemeniä. Paistoin 250 asteessa noin 7 minuuttia. Annoksesta tuli  noin 50 solmua.
Tähtipullat tein normaalilla pullareseptillä ja päälle laitoin pienen murotaikinatähden. taikinaa jäi hieman ja leivoin muutaman haarukkapikkuleivänkin. Usein, kun leivon jotain, niin teen myös sämpylöitä.
 
Kun mies siivoili, niin hän löysi myös vanhanmallisen leivinjauhepurkin. Se on tosin ollut jo muunlaisessa käytössä.
 
Jouluvalotkin ovat myös meillä alkaneet näkyä. Tottakai olemme kynttilöitä poltelleet sisällä, mutta tänään mies laittoi myös parvekkeen lyhtyyn kynttilän tuikkimaan.

"Nöyryyttä, hiljaisuutta
Jumala rakastaa,
ei kärsi kopeutta,
ylpeitä vastustaa.
Kun sydän haluinen
Herraansa odottaapi,
se tietä valmistaapi
tulolle Jeesuksen." (virsi 7:3)