Marian ilmestyspäivää vietetään 9 kuukautta ennen joulua. Marian päivän lumituisku ennustaa hyvää Kustaa Vilkunan Ajantiedon mukaan. Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme jo vuonna 1772. Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä.

Työseurakunnassani oli tänään Marianpäivänä Jumalan=Palwelus Christillisten Ceremoniain ja Kircon=menoin canßa -- Uuden Kircko Ordningin jälken ojettu / Wuonna 1693. Messun toimitti corkeasti oppinut S.S.Theol. Dr. Dn. Aechillaeus Undaeus, Adj. Par. Forsiae. Weisuuta johti se laulutaidostaan cwlu cantica Suwi Aallotar. 
Ohessa Isä meidän rukous silloisen käsikirjan mukaan: ” Isä meidän, joca olet Taiwaisa / pyhitetty olcon sinun Nimes / Lähes­tulcon sinun Waldacundas/ Olcon sinun Tahtos nijn Maasa cuin Taiwa[a]sa /Anna meille tänäpänä meidän jocapäiwäinen Leipäm­me / Anna meille meidänSyndimme andexi / nijncuin mekin an­dexi annamme meidän welwollistemme / Ja älä johdata meitä Kiu­sauxeen/ mutta päästä meitä pahasta / Sillä sinun on Waldakunda / ja Woima / ja Cunnia / ijancaickisesti. Amen! Amen.”
 
Kirkon eteisessä oli jalkapuukin, niin kuin tuolloin oli.
Tänään oli vaihteeksi liikuntapäivä. Latukone kävi auraamassa vielä ladut tänäänkin, joten hiihtämään piti lähteä. Kävinkin hiihtelemässä viitisentoista kilometriä. Lähtiessä oli vielä hyvät ladut, mutta paluumatkalla jo tuuli oli tuivertanut puista paljon roskia ja osin luntakin oli tuiskunnut jo laduille. Illansuussa pelasimme pari tuntia lentopalloa jälleen suvun kera.