Perjantai ja lauantai kuluivat lastenlasten kanssa heidän kotonaan. Touhua riitti niin ulkona kuin sisällä.

 
Marjapensaista oli mukava nappaista marja suuhun.
 
Tientekoa.
 
Olipa lapsilla omassa pihassa hyvä kiipeily- ja lasketteluteline.
 
Paluumatkalla matkalla mökille poikkesimme täälläkin. Ja kuuma päivä olikin taas. Mökillä uimaan mentiin vähän väliä ja sitten vielä saunomaankin.
Mökillä poimin kaikki viinimarjat: viime vuonna istutetuista pensaista tuli yhteensä noin litra marjoja. Tosin osa oli napsittu jo silloin tällöin suuhunkin. Mökillä poimin myös mustikoita(!) ja leivoin tietysti mustikkapiirakoita ja sämpylöitä. Mies sai valmiiksi kesäprojektin eli laiturin sekä laiturilta saunalle portaat ja portaiden kaiteetkin ja kaiken vielä öljyttyä.
 
Niinpä juhlimme laiturilla valmistujaisia kahvin ja teen ja mustikkapiirakoiden kera.
Sunnuntain normaalit lentopallopelit sujuivat kuumuudessa. Matkalla pelaamaan auton lämpömittari näytti 34,5 astetta. Nestettä, marjamehua, kului tauoilla.
Sunnuntai-iltana kävi myräkkä ja sähköt olivat poikki 6,5 tuntia. Vettäkin tuli vain alle 10 milliä ja salamoi aika runsaasti – komeaa katseltavaa. Onneksi ei nyt puita kaatunut, vaan vain oksia tippuili puista ja kukkapurkit kaatuilivat. Mies keräsikin kottikärryllisen kuivia oksia pihalta aamulla. Samoin hän poimi kaikki tippuneet omenat. Kohta pitänee alkaa omenanhillon valmistamiseen. Olen aamusella käväissyt vilkaisemassa, miten pieni hieno mies ja sisar voivat ja sitten poimiskelin mustia viinimarjoja. Toivottavasti saan tänään kaikki mustat pensaat tyhjiksi ja pääsen mehunkeittoon.
Päivän sana: ” Muista Luojaasi nuoruudessasi, ennen kuin pahat päivät 
tulevat ja joutuvat ne vuodet, jotka eivät sinua miellytä.” (Saarnaaja 12:1)
 ja
”Totisesti, totisesti: Kun olit nuori, sinä sidoit itse 
vyösi ja menit minne tahdoit. Mutta kun tulet vanhaksi, 
sinä ojennat kätesi ja sinut vyöttää toinen, joka vie 
sinut minne et tahdo.” (Johannes 21:18)