Lapsenlapsi vanhempineen tuli iltapäivällä. Satoi ja satoi, mutta uskaltauduimme kuitenkin lähtemään eväsretkelle laavulle kuten olimme aikaisemmin suunnitelleet, kun aurinko pilkisti pilvien lomasta.

Laavulta teimme vielä pienen retken lähistölle ja löysimme muutamia sieniäkin.

Sienet puhdistettiinkin odotellessa taas kerran alkaneen sateen loppumista.

Nuori neitonen oli innokas valokuvaaja - pappa ikuistettiin monen monta kertaa.

Pappa sytytteli sateessa nuotion ja saimme siinä paistaa sitten makkaraa. Makkara maistui hyvältä lämpimän juomisen ja voileipien kera.

Eilen keittelin jälleen maijallisen mehua: 1/3 puolukkaa ja 2/3 marja-aroniaa. Puolukkapuurokin oli taas vuorossa. Tänään tein vuorostaan puolukkahilloa ison kattilallisen.

Mies puolestaan valmisti mainion savolaisen kaalikeiton: 5 isoa perunaa, 2 isoa porkkanaa ja  800 g kaalia pieninä palasina,  600 g sianlihaa ja sipulia paistettuna, mäkimeiramia, 2 tl suolaa, 2 rkl hunajaa, 2 litraa vettä ja kaikki nuo painekattilaan ja niin maukasta keittoa tuli moneksi kerraksi eli pakastettavaksikin.

Sana tälle päivälle: "Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Jo alussa Sana oli Jumalan luona. Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä." (Johanneksen evankeliumi 1:1-3)