Aamulla taas lähtö: viideltä lähdimme ajamaan kohti Poria ja Suomen Lähetysseuran vuosijuhlia. Olimme päivän missiologisessa symposiumissa, mikä alkoi jo kello yhdeksältä. Symposiumin aiheena oli Arki ja Pyhä uskontojen ja yhteiskuntien haasteena.

Saimme ihastella  ja kuunnella välipalana Satakunnan monikulttuuriyhdistyksen rummunsoittajia sekä  Temppelimannien soittajien basson, haitarin ja viulun soittoa ja laulua.

Dosentti Jakko Rusama toi näkökulman aijeeseen Tästä en luovu - kristitty ja muslimi kohtaavat. Hän päätti esityksensä "Jos nyt tänään kysyisin teiltä, onko kristityillä ja muslimeilla sama Jumala, en tiedä, kuinka pitkä keskustelu siitä syntyisi. Ainakin kovasti toivoisin, että siinä tulisivat kirkkaasti esille Pyhä Kolminaisuus eli yksi Jumala kolmessa persoonassa sekä ihminen luotuna ja lunastettuna. Kristityillä on tämä Jumala-käsitys, ja siitä on hyvä puhua, kun kohtaamme muiden uskontojen edustajia."

Silja Lamminmäki-Vartia kertoi lasten päivähoidon monikansallisuuden tuomista mahdollisuuksista ja uhkista: Samalla hiekkalaatikolla - uskonnot arjen haasteina. Porissakin on yli 70 eri kansallisuutta! ja monen monia eri uskontoja myös.

Nepalilaisen alakastisen asianajajan Bishnu Gurungin kertomus Kirkko heikkojen puolustajana Nepalissa kosketti, samoin tansanialaisen Stephen Mungan esiin tuomat asiat.

Samalla kun kuuntelin noita ja muita esityksiä, neuloin yhdet aikuisen sukat 7 veljeksen langasta.