On alkanut vuosi 2010. Edessämme taas uusi vuosi, josta emme vielä tiedä kuin vuosiluvun. Oletamme että vuosi vierii samaa tapaan kuin edellinenkin vuosi, ettei mitään yllättävää tai kovin erikoista tapahdu. Näin ehkä onkin mutta voi olla toisin. Vuosi voi tuoda mukanaan sitä mitä toivomme, mutta myös sitä, mitä emme toivo.  Itse toivomme itsellemme tässä iässä ennen kaikkea terveyttä ja virkeyttä ja hyvää vuorovaikutteista elämää ja yhdessäoloa lastenlasten kanssa.

Puolenyön maissa oli varsinainen ilotulitus meilläpäin. Emme itse ampuneet raketteja, mutta saimme niitä katsella pitkin iltaa. Näimme joka ikkunasta ilotulitusta, kun joka puolella ympäröivistä taloista ammuttiin raketteja taivaalle.
Pappilan uuden vuoden vastaanotto ehkä hiukan poikkesi nykyisestä niin sanotusta suomalaisesta uudenvuoden vastaanotosta – ei ollut boolia eikä tinanvalantaa. Ystävän kanssa keskustelimme vilkkaasti ja nautimme leipäkoneen pyörittämästä uudenlaisesta puolukkaleivästä: 2,5 dl vettä, 2 dl puolukkahilloa, 2 rkl öljyä,6 dl ruisjauhoja, 4 dl vehnäjauhoja, 2 tl suolaa ja 2,5 tl kuivahiivaa.
Toki meillä oli tarjolla muutakin:  omavalmisteista  glögiä, nakkikääröjä, hedelmiä, ja miehen erikoista marjasalaattia ym. Ilta kului nopeasti  ja mukavasti yhdessä.