Sukujuhlia on riittänyt tämän kevään aikana. Tänään kävimme 80-vuotisjuhlissa. Vieraita oli yli 60. Kaikki läheisiä sukulaisia. Meillä on laaja suku! Alkumaljojen, kukkien ja lahjojen jälkeen päivänsankari sai kuulla ensimmäisen serenadin. Siirryimme sitten lihapatojen ääreen. Nautimme rauhassa ruoasta ja sukulaisten kanssa seurustelusta. Oli hauska tavata pitkästä aikaa sisarusten lapsia ja muita sukulaisia, jotka asuvat kauempana ja joita emme olleet tavanneet muutamaan vuoteen. Ennen kahvia ja kakkua oli ohjelmatauko.
Ohjelmaesityksiä esittivät lapset ja lapsenlapset ja muukin suku. Puheita, runoja, laulua ja musiikkiesityksiä ja yhteislauluakin oli ohjelmassa. Tietysti osa ajasta vierähti vanhojen valokuvien parissa. Näin vierähti tunti, jos toinenkin. Illan hämärtyessä lähdimme kotimatkalle.
Jos pari päivää sitten tökki tietokone, niin tänään kesken juhlien minun kamerani teki lakon ja ei osannut sulkeutua, vain valitti: Häiriö, sulje ja yritä uudelleen! Mutta kun se ei suostunut sulkeutumaan, niin ei. Onneksi miehen kamera sentään toimii ja saimme ne tärkeät sukukuvat otetuksi meidänkin kameraan: koko komea sisarussarja taas kerran koolla.
Näistä veljeksistä otettiin tänään uusintapainos!