Olin paikallisessa Suomi-Unkari-seuran kokouksessa illan ja mies oli aloittanut sillä aikaa jo patakukon tekemisen. Patakukko näet laitetaan yöksi takkaan takan lämmittämisen jälkeen.

Aineksina on noin 1,5 kiloa ahvenfileitä, 600-700 grammaa sian rasvaista lapaa, 3 tl suolaa, 2dl vettä ja muutama ruokalusikallinen ruisjauhoja.  Lisäksi kuori, jossa oli yli 3 dl ruisjauhoja, runsass teelusikallinen suolaa ja noin 1,5 desiä vettä.

Mies laittoi pohjalle silavaa, sitten kalakerroksen, ruokalusikallisen ruisjauhoja ja vähän suolaa, sitten silavaa ja taas kalaa jne. Lopuksi päälle lihaa ja pari desiä vettä niin, että paistos melkein peittyi.

Tein ruistaikinan kuoreksi. Taputtelin sen noin sentin paksuiseksi kanneksi astian päälle reunoihin kiinni.

Sitten pata laitettiin uuniin hautumaan yön ajaksi.

Kyllä meilläkin lumet alkavat tulla ainakin autokatoksen katolta alas. Paras varoa! Helsingissähän oli pari henkilöä jäänyt putoavan lumen/jään alle.

Minun liikuntani jäi tänään tyhjiin, koska latukone kulki vasta myöhään iltapäivällä (ladut olivat lumen peittämiä ja oli suojakeli) - mies sentään kerkisi hiihtää ihan kunnollisen lenkin.