Päivä alkaa olla pulkassa. Mies vietti päivänsä uuninpankolla eli muurasi taustaseinää takalle. Olemme vaihtamassa vanhan liian pienen takan uuteen ja uusi vaatii korkeamman suojauksen kuin vanha.

Minä kävin yrittämässä katsastaa autoani, mutta polosen jouset olivatkin poikki. Kyllä käyttäjäkin taisi sen jälkeen olla polonen. Olin ollut huollossa muutama päivä sitten tuon auton kanssa, ja siellä ei huomattu lainkaan tuollaista vikaa.

Eilen kuivasin lipstikkaa, tänään kuivurissa oli tilliä ja kirveliä. Kirveli on mausteyrtti, jonka lehdissä on mieto aniksen maku. Kirveliä käytetään persiljan tavoin perunoihin, keittoihin ja kastikkeisiin. Salaatteihin sitä voi leikata myös mausteeksi tuoreena. Kirveli on hyvää pakastettunakin, ehkä ei niinkään kuivattuna, mutta ajattelin kokeilla kuivaustakin. Kirveli on helppohoitoinen kasvi ja sen lehdet ovat erittäin hienoliuskaiset ja poimukkaat, vähän kuin persiljan. Jos sen antaa kukkia, se kylväytyy seuraavaksikin vuodeksi.

 

Pihakasveja olen kastellut urakalla. Kun on ollut kovin lämmintä, niin kasvien vedenkulutuskin on ollut suuri. Verenpisarat kuluttavat paljon vettä, samoin kurpitsatkin muusta puhumattakaan.