Aamulla aikaisin kävin taas pitämässä päivänavauksen, tällä erää yläkoulussa mikrofonin kautta.

 
Pääsin taas taidenäyttelyn avajaisiin. Helsingin Senaatintorille ilmestyi maanantaina 142 yli kaksimetristä värikästä karhupatsasta. Näyttely United Buddy Bears – The Art of Tolerance (Yhdistyneet karhukaverit – Suvaitsevaisuuden taide) avattiin tänään. Näyttelyn yksilölliset karhupatsaat edustavat kukin yhtä YK:n tunnustamaa valtiota. Jokainen karhupatsas senaatintorilla on osallistujamaan taiteilijan yksilöllinen luomus. Karhukaverit seisovat rauhallisesti käsi kädessä ja vetoavat suvaitsevaisuuden ja kasojen, kulttuurien ja uskontojen välisen ymmärtämyksen puolesta. Eri maiden ominaispiirteitä kuvastavat patsaat vievät katsojan maailmanympärysmatkalle. Kampanjaan liittyy olennaisesti hädänalaisten auttaminen.
Eläkkeelle siirtyvä Helsingin piispa Eero Huovinen luopui tänään tiistaina tehtävistään.Piispa Huovinen saarnasi Helsingin tuomiokirkon iltamessussa. Hän puhui leikkisästi, mutta koskettavasti Apostolien tekojen 20:32 ”Jätän nyt teidät Jumalan ja hänen armonsa sanan haltuun, sen sanan, jossa on voima rakentaa teitä ja antaa perintöosa kaikkien pyhitettyjen joukossa” ja Johanneksen evankeliumin 17:21 ”Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut” pohjalta.Lähtösaarnassaan Huovinen kehotti kirkkokansaa etsimään yhteyttä, ja korosti anteeksipyynnön ja anteeksiantamisen tärkeyttä.
Jonotimme kirkkoon reilusti ennen viittä, kun kuudelta vasta alkoi messu. Viideltä pääsi kirkkoon sisälle. Helsingin tuomiokirkko oli aivan täynnä väkeä parvekkeita myöten ja osa messuun tulijoista jäi ovien ulkopuolelle. Ehtoollisen kävi piispa jakamassa myös ulkona olijoille avustajineen.
Messun päätteeksi Huovinen jätti viran tunnukset kirkon alttarille, ja hänelle luovutettiin emeritusristi. Sen jälkeen hän siunasi kirkkokansan ja sanoi jotenkin tähän tapaan, että ”Nyt, rouva ja lapset, lähdetään kahveille.” Messun jälkeen oli tuomiokirkon tasanteella kirkkokahvit pahvimukeista raparperipiirakan kera. Kirkkokahveilla soitti Puhallinorkesteri Wiipuri.
 Eero-piispa on vihkinyt minut papiksi ja olen aikanaan kuulunut Helsingin hiippakunnan papistoon.