Aamun kävelyllä näimme punaherukan marjoja vielä tien vieren pensaassa. Kävimme lasten kanssa ostamassa ruusukvittenin taimen puutarhamyymälän alennusmyynnistä. Otimme niitä kolme viime syksynä ja nyt yhden lisää, koska kai pitänee olla kaksi lähekkäin, että ne tuottavat hedelmiä. Kaksi ruusukvitteniä on kotona ja nyt yhden taimen lisäksi toinen on menossa vielä mökille. Saa nähdä, mitä myyrät ja pupuset siitä pitävät?!

 

Pihalla pappa haravoi ja pienet olivat apuna ja nauttivat olostaan.

  

Kun kuorma oli yhdessä viety kompostiin, niin pienet pääsivät paluumatkalla kottikärryn kyytiin. Ja sitten tultiin sisälle välipalalle...tosin ei ihan eteiseen asti kottikärryllä.

Tein tänään peruna-maa-artisokka-palsternakkasosetta, johon laitoin ruokakermaa ja hieman suolaa mausteeksi. Sen kanssa oli tarjolla sienikastiketta, jonka puolestaan mies valmisti. Sienikastikkeessa oli kantarelleja ja suppilovahveroita, sipulia, suolaa ja ruokakermaa.

Aterian jälkeen yhtäkkiä tajusin, että tänään onkin lähetyspiiripäivä, joten kun pienin oli laitettu päiväunille, isomman kanssa lähdimme seurakuntatalolle kuuntelemaan tietoja Suomen Pipliaseuran työstä. Pieni hieno mies osaa olla kivasti mukana - etenkin, kun piirissä oli tarjolla hyvää porkkanapiirakkaa välipalaksi.

Illansuussa yhtäkkiä selvisi, että jääkaappi ei toimi enää lainkaan ja niin lähdin hankkimaan uuden jääkaapin. Katsoin ensin netistä, missä jääkaappeja oli myynnissä ja millä hintaa ja lähikaupungissa kiertelin vielä aukiolevan muutaman liikkeen ja sain kuin sainkin jääkaapin ja myyjän suosiollisella avustuksella se nostettiin autoon ja sitten sieltä paikoilleen, kun vanha oli ensin saatu alta pois ja jääkaapin kolo siivottu.

Sana tälle päivälle: "Rauhassa menen levolle ja nukahdan. Sinä, Herra, sinä yksin olet minun suojani, minä saan elää turvassa." (Psalmi 4:9)