Eilen illalla olimme taas pelaamassa lentopalloa. Miehillä on keltaiset paidat ja meillä naisilla punaiset. Kun pari tuntia pompottelee palloa, niin hiki on pinnassa jokaisella pelaajalla. Taas on ollut hauskaa monenlaisten mukavien syöttöjen ja lyöntien onnistumisten ja pieleenmenojen kera.

Aamupäivällä käväisin vilkaisemasa, mitä kuuluu pienen hienon miehen perheelle. Hetkisen kerkisin peuhata pienten kanssa.

Jatkoin matkaa Missiokauppaan, jossa juhlittiin sen  25-vuotista taivalta. Missiokauppa on lähetystyön vapaaehtoisten voimannäyte, sillä ilman heidän työpanostaan kauppaa ei olisi olemassa. Missiokauppa pyörittää kierrätyskauppaa. Kauppaan voi tuoda puhtaita ja ehjiä vaatteita, kenkiä, leluja, kirjoja , urheiluvälineitä ym. Sitten näitä tuotteita voi ostaa edullisesti. Kierrättämällä voi kohentaa niin itsensä kuin lähimmäistenkin taloutta ja samalla vähentää omaa kulutusta ja ympäristön kuormitusta. Missiokauppaan kaikki myytävä tavara saadaan lahjoituksina. Osa on uutta tavaraa eli se on kauppaa varten valmistettua kuten sukat, lapaset ja matot, suurempi osa on kierrätystavaraa.

 

Missiokaupassa oli tänään syntymäpäiväjuhlilla arpajaiset ja yllätys yllätys, sain päävoiton eli hedelmäkorin. Yleensä en koskaan voita missään mitään ellei ole joka arpa voittaa -arpajaiset. Minun pitikin mennä kaupaan hakemaan hedelmiä, mutta  ne jäivät hankkimatta - ja nyt niitä on niin purkeissa kuin tuoreina.

Illansuussa käväisin ensi kertaa tänä talvena hiihtämässä lähijärvellä. Aurinko paistoi. Olin ottanut vahingossa miehen sauvat ja ne olivat liian pitkät. En kuitenkaan viitsinyt kääntyä takaisin kotiin, kun sen huomasin ja niin tein vain lyhyen lenkin, koska liian pitkillä sauvoilla oli hankalaa hiihtää.

Järvellä myös joku äiti hiihti vetäen pulkalla lastaan perässään ja koirakin juoksi heidän rinnallaan.

Raamatun sana tänään :"Herra, sinä olet laupias, muista minua, osoita ikiaikaista hyvyyttäsi." (Psalmi 25:6)