Obeliski on yhdestä kivestä veistetty, pohjaltaan nelikulmainen ja ylöspäin kapeneva pylväs, jonka huippu on pyramidin muotoinen. Termiä steela käytetään yleensä kuvaamaan muita vastaavanlaisia pystytettyjä ei-obeliskimaisia monumentteja. (kertoi Wikipedia)
Aksum on kaupunki Etiopian pohjoisosassa. Kaupunki oli Aksumin kuningaskunnan keskus. Aksumin kuningaskunnalla oli oma kirjakielensä geez (mikä on edelleen Etiopian ortodoksisen kirkon kieli) ja valtio kehitti oman arkkitehtuurinsa, josta muistona ovat suuret obeliskit. Aksumia pidetään Etiopian pyhimpänä kaupunkina ja se on siten myös tärkeä pyhiinvaelluskohde.
Tärkeimmät monumentit Aksumissa ovat steeloja . Suurin on kaatunut 33 metriä korkea  ja korkein pystyssä oleva, on 24 metriä korkea Kuningas Ezanan steela.
Italialaiset ryöstivät yhden obeliskeista toisen maailmansodan tienoilla vuonna 1937 ja palauttivat sen vihdoin vuonna 2005 ja se pystytettiin vuonna 2008, jolloin kävimme sitä katsomassa. Matkan aikan siitä oli hävinnyt pari metriä! -  nyt se on 24 metriä korkea.

Tässä sitä pystytetään.

Tässä tämä kaikkein korkein kaatuneena.