Teemme kotona ruoat useimmiten alusta alkaen itse. Vaikka olemme useimmiten kahdestaan, niin teemme yleensä ison annoksen ruokaa, josta riittää toisellekin aterialle tai pakastimeen valmiiksi toiselle kerralle. Näin ruoka tulee usein edullisemmaksi ja samalla kertaa syntyy melkein samalla ajalla isompikin annos. Niinpä tälläkin kertaa tuli kaksi vuoallista samalla uuninlämmöllä.

Tänään mies valmisti lounaaksi kalalaatikkoa, jossa oli perunoita ja porkkanoita ohuina viipaleina, graavia lohta, sipulia, öljyä, kuivattua tilliä ja persiljaa ja pippuriseosta, laktoositonta kevytkermaa ja laktoosittomasta maitojauheesta maitoa. Paistos oli uunissa (200 astetta) noin 1,5 tuntia.

Aterialla oli tuoreena vihreänä ituja, joita olemme idätelleet. Uusi satsi lähti taas: alfa-alfan siemenet on laitettu likoamaan.