Päijät-Hämeen kylät ry järjesti 14. kerran Kylämarkkinat Lahden satamassa tänään. Markkinoiden teemaksi on tänä vuonna valittu lähiruoka, joka on viime aikoina ollut esillä monissa yhteyksissä. Päijät-Hämeen kylät haluaa näin osaltaan olla nostamassa lähiruuan ja sen tuottajien arvostusta ja tunnettavuutta.

Kylät tulevat markkinoille esittelemään itseään ja myymään tuotteitaan, niin meidänkin kylämme. Olin mukana oman hunajamme kanssa.

Lähiruoka oli markkinoilla mukana monin tavoin. Yleisölle tarjottiin ilmaiseksi hyvin haudutettua aamupuuroa.

Kaurapuuroa voisilmän ja tyrnihillon kera saimme ja kylläpä se kuuma puuro maittoikin hyvin. Aurinko paistoi ja väkeä oli paljon liikkeellä satama-alueella Lahdessa. Päijät-Hämeen kylät on myös vuodesta 1997 alkaen valinnut alueeltaan Vuoden Kylän. Tällä valinnalla halutaan tuoda esiin aktiivisia ja toimivia kyliä. Tänä vuonna tuon maininnan sai Vierumäki.

 

Pelimannimusiikkia soittivat Päijät-Hämeen huuliharpistit.

Kummipoika oli meillä illansuussa. Pelasimme Monopolia (valitettavasti se jäi kesken, kun pojan äiti tuli hakemaan hänet)  ja söimme porkkanavohveleita omenahillon, vattuhillon ja hunajan kanssa. Sitten tein taas päivän ilta-ajelun.