Täällä olimme adventtimessussa Hoosiannaa laulamassa kirkkokansan mukana. Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa. Ensimmäinen adventti on säilyttänyt asemansa yhtenä suosituimpien kirkossakäyntipäivien joukossa. Kirkossa olikin paljon väkeä.

Uusi kirkkovuosi on alkanut keskiajalta muodostuneen käytännön mukaan. Sana adventti tulee latinankielisestä sanonnasta adventus Domini, Herran tuleminen. Adventtiaika valmistaa meitä jouluun. Vanhastaan ensimmäisen adventtisunnuntain jälkeisestä maanantaista on alkanut jouluaattoon asti ulottuva adventtipaasto. Tätä paastoa kutsutaan myös pieneksi paastoksi erotuksena pääsiäistä edeltävästä suuresta paastosta. Niinpä meilläkin tänään oli ruokana kalaa.

 

Ensimmäinen adventtikynttilä on jo sytytetty. "Nyt sytytämme kynttilän. Se liekkiin leimahtaa. Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa" (Virsi 13:1)

Päivä on ollut tihkusateinen, mutta aamullakaan ei tie ollut jäässä, kuten muutamana edellisenä aamuna oli postinhakumatka aika liukas. Lämpötila on neljän ja puolen asteen tietämissä.

 

Siunattua adventtia!