Hämmästyttää, kummastuttaa, että halutaan kuitenkin kirkon tiloissa pitää nimiäisjuhla, vaikka ei olla seurakunnan /kirkon jäseniä.  Luin Kotimaa-lehdestä (27.1.2011), että jotkut kirkkoon kuulumattomat vanhemmat olivat halunneet viettää lapsensa nimiäisiä seurakunnan tiloissa. Nimiäisjuhlat eivät kuitenkaan sovi kirkkoon, koska tilaisuudesta on poissa uskon ulottuvuus. Kastejuhlia vietetään kirkon tiloissa, koska ne ovat seurakuntaan liittämisen ja Jumalan lapseksi tulemisen juhla.  Kaste on tärkein kirkollisista toimituksista, ja kirkon jäseneksi voi tulla vain kasteen kautta. Nimiäisjuhliin liitetään usein kasteesta tuttuja elementtejä, mutta nimiäiset eivät ole kristillinen, kirkollinen toimitus.

Kasteen perustana on Jeesuksen kastekäsky. Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen kastamisen lisäksi Jeesus kehottaa opettamaan kastettua. Kristillisestä opetuksesta vastaavat kastetun lapsen vanhemmat, kummit ja seurakunta yhdessä. Lapsen vanhempien ja kummien tärkein hengellinen tehtävä on lapsen puolesta rukoileminen.
Hiihtopäivä oli tänäänkin meillä molemmilla. Hiihtelin viitisentoista kilometriä. Nyt minulla on jo parisataa hiihtokilometriä takana tänä talvena. Ilma oli mitä parhain olla ulkona. Oli aivan keväinen tuoksu hiihdellessä ladulla. Puiden latvat olivat monin paikoin taipuneet tykkylumen painosta. Tosin myös lunta ja oksiakin tippui pienen tuulen voimasta myös laduille, kun ilma on lämmennyt pariin asteeseen.