Suomessa monet asiat ovat niin hyvin, että pidämme niitä jo itsestään selvinä. Ajattele, jos yhtenä päivänä ei olisikaan vettä, ei sähköä, ei ruokaa, ei asuntoa, ei kirjastoa, ei päivähoitoa, ei kouluja, ei viemäreitä, ei ... lista on loputon. Mutta monissa maissa tuo on paljolti totta. Entä jos tasaisimme! Valokuvatorstain päivän aihe ahneus pohdituttaa.

 
Lunta on tullut  tänään. Aurakin kerkisi jo puhdistamaan teitä. Tänään myös pitkän pitkästä aikaa pääsin käymään pienen hienon miehen luona, kun flunssa tuntuu menneen ohi. Ai, miten mukava oli tavata perhettä!
Sain tuoretta inkivääriä mukaani kotikäynniltä. Jo pari viikkoa sitten ystävän luona käydessäni sain ohjeita sen käytöstä. Inkiväärin juuri - tai oikeastaan maavarsi - ei ole kovin kummallisen näköinen vänkyrä ja sillä sanotaan olevan jos jonkinlaisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia.Tuoreen inkiväärin maku on yllättävän voimakas. Inkivääri lämmittää kielellä mukavasti ja se polttelee kevyesti koko suussa, vähän samaan tapaan kuin pippuri. Tein inkivääriteetä tai -juomaa, miten sitä nimitetäänkään.
 
Kuorin kouran kokoisen inkiväärinjuuren ja silppusin sen kattilaan kiehuvaan veteen (noin litra), haudutin 10-15 minuuttia, lisäsin hunajaa ja sitruunamehua ja jäähdytin, pullotin ja laitoin jääkaappiin. Nyt joka aamu otamme siitä naukun!  Voin sekoittaa sitä esimerkiksi kuumaan teehen tai juoda kylmänä sinällään lääkemukillisen verran kerrallaan.
Eilen illalla innostuin paistamaan vohveleita. Taikinaan tuli 2 isoa keitettyä porkkanaa  soseena, 3 dl vehnäjauhoja,  ½ tl suolaa ja 2 tl leivinjauhetta, loraus rypsiöljyä sekä vettä niin paljon, että taikina tuntui sopivalta. Sekoitin kaiken vain isolla lusikalla. Vohvelirautaan laitoin öljyä vain ensimmäiseen annokseen. Tuosta määrästä tuli 10 vohvelia.
 
Vohveleiden kanssa kokeilimme monenlaista: hunajaa, karpalohilloa, aroniahyytelöä, omenahilloa, metwurstia...