Tuhkaämpäreitä kuljettelin tänään alapihalle kävellen lumikengillä, kun hanki upotti vielä niin paljon, että saappaanvarresta olisi lumi mennyt sisään. Sirottelin tuhkat omenapuiden aprikoosipuiden ja persikkapuun ympärille, koska pupuset olivat niitä tutkineet, syöneet ja niiden luona asustelleet.

 

Mies kävi tutkimassa mehiläispesiä ja kaivamassa niitä hangesta esiin.

Arkkipiispan vaalin päivä. Vaali oli aika tasaväkinen: Kari Mäkinen 593 ääntä ja Miikka Ruokanen 582 ääntä. Siis uusi arkkipiispamme on Kari Mäkinen! Mäkisestä tulee järjestyksessä neljästoista arkkipiispa. Uusi arkkipiispa aloittaa tehtävässään kesäkuun alussa 2010 edellisen eli Jukka Paarman jäädessä eläkkeelle.

Seuraava piispanvaali käydäänkin Helsingissä. Jokainen piispa on oman hiippakuntansa hengellinen johtaja ja ylin opettaja. Tämän ohella hän on kirkon virkakunnan, ennen kaikkea pappien, valvoja ja ohjaaja. Piispalla on vastuu siitä, että kirkossa toimitaan kirkon tunnustuksen mukaisesti. Yksittäisen piispan toimivalta rajoittuu hänen omaan hiippakuntaansa. Tämä koskee siis myös arkkipiispaa. Arkkipiispalla on oman hiippakunnan lisäksi kirkon yhteisiä tehtäviä. Arkkipiispa on eräiden kirkon yhteisten elinten, kuten kirkolliskokouksen, kirkkohallituksen, piispainkokouksen ja kirkon ulkoasiain neuvoston puheenjohtaja. Arkkipiispa vastaa myös kirkon ekumeenisista ja ulkomaisista suhteista. 

Päivän sana: ”Me katsomme odottaen Herraan, Jumalaamme, kunnes hän armahtaa meitä.” (Psalmi 123:2)