Olimme eilen lapsenlapsikierroksella: kävimme kahdessa perheessä samalla matkalla.

 
Toisessa mitattiin lapsenlapsen pituus: noin metri!
 
Toisessa vietettiin syntymäpäiviä. Nyt perheen kuopus voi jo nostaa kolme sormea pystyyn iän kertomiseksi. Enpä ollut aikaisemmin kuullut / nähnyt soivaa kakkukynttilänjalkaa!
Yön vietimme mökillä. Saunoimme ja uin monta kertaa, vaikka veden lämpötila oli jo 16 astetta. 
Tänään kaadettiin vanha kataja ja iloksemme löysimme katajanmarjojakin desilitran verran. Katajanmarjaa on käytetty mausteena ja keskiajalla kansanlääketieteessä. Uskottiin, että se suojeli sekä pahoilta hengiltä että villieläinten hyökkäyksiltä. Kun kävin lääkärissä, niin tämä määräsi lääkkeen vaihtoehdoksi nautittavaksi 5-6 vihreää katajanmarjaa päivittäin, ei pahojen henkien poisajamiseksi, vaan ääreisverenkierron parantamiseksi. Katajanmarja ei kuitenkaan ole marja, vaan marjamainen käpy. Se sisältää muun muassa rypälesokeria.Se on ensimmäisenä vuonna valkoinen kukka, joka muuttuu vihreäksi marjaksi toisena vuonna ja kolmannen kesän loppupuolella siitä tulee sinipunainen ja kypsä. Mausteena katajanmarja on melko voimakkaanmakuinen ja sopii riistaruokien maustamiseen.
Mökiltä keräsin maustekasveja kotiin: persiljaa, ruohosipulia, mäkimeiramia ja sitruunamelissaa. Samalla hankin huomisen sopan aineksia, perunat ja porkkanat.
 
Myös kaivoin piparjuurta pois sen nykyiseltä kasvupaikalta, kun se oli levinnyt liian runsaasti. Siirsimme sitten sen juuria toiseen vähän sivummassa olevaan paikkaan kasvamaan.
 
Tänään pelasimme kesän viimeisen lentopallopelin ulkona ja aloitamme viikon kuluttua taas sisäpelikauden. Pelin jälkeen ajelimme pojan perheen luo, jossa avustimme kylpytynnyrin asennuksessa paikoilleen. Ehkä tänä iltana he kokeilevat ensimmäisen kerran tynnyriään. Siinä on uppokamina.

"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." (Luukas 10:27)