Vanhustenleiri loppui eilen. Juuri ennen kotiinlähtöä vietettiin ehtoollista. Jaettiin matkaevästä elämän matkalle. ”Pysykäämme horjumatta tunnustuksessa ja toivossa, sillä hän, joka on antanut meille lupauksensa, on luotettava. Pitäkäämme huolta toinen toisestamme ja kannustakaamme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin.” (Heprealaiskirje 10:23-24)

Lapsenlapset lähtivät myös kotiinsa eilen. Olikin meillä vauhtiviikko heidän ja säilönnän kanssa. Pieni hieno mieskin käväisi eilen kurkistamassa legokaivuria ja uusia kirpputorilta hankittuja legoja. Ja vähän toisia pieniäkin…

Vihdoin tänään kerkisin tehdä mustaherukkahyytelön. Hyytelön tein sokerilla makeutetusta höyrymehusta, jonka saostin punaisella melatinilla (litra mehua ja pussi melatinia sokeridesilitraan sekoitettuna!).

Niin ja pitkään aikaan en ole leiponut mitään, mutta nyt sain sentään aamulla mustikkapiirakan uuniin, jota tässä nyt paistelen. Mustikkapiirakassa on kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja, laktoositonta rasvaa ja vettä pohjassa, ilman maitoa ja munaa.