Ennen kun jouluruoat oli syöty ja joulu vietetty, sanottiin, että alkaa härkäviikot ja reikäleipä. Alettiin ajaa härillä lantaa navetasta pellolle. Kun oli jouluruoat syöty, alettiin ottaa orsilta kuivattuja reikäleipiä. Nyt ei enää ajeta härillä eikä syödä orresta reikäleipiä. Kuitenkin jouluaika on ohi ja jouluherkut syöty.  Elämme sydäntalvea (vuoden ankeinta aikaa!). Niinpä meillä tänään syötiin isännän tekemää kaalikeittoa, jota hän yleensä tekee vähintään kahden päivän annoksen. Pieni keräkaali, pari isoa porkkanaa, 5-6 perunaa, pari kolme sipulia ja pannussa sipulin kanssa ruskistettua jauhelihaa ja pari litraa vettä sekä mausteina kaksi lihaliemikuutiota, kaksi ruokalusikallista hunajaa, iso hyppysellinen mäkimeiramia ja kuivattuja sellerinlehtiä, vähän nokkosta, paprikaa ja punapippuria keitettiin painekattilassa. Näin oli muutaman kerran ruokaongelmat hoidettu ja hiihtoretken jälkeen oli lämmin keitto valmiina. Me kävimme tänäänkin hiihtämässä normaalit päivämatkamme.

Illansuussa kävimme vielä Raijanpäivillä. Nimipäivävierailut kuuluvat suvun perinteisiin, jonne mennään kutsumatta. On mukava tavata sukulaisia ja kuulla kuulumisia.

Sana tälle päivälle: Hyvänä päivänä iloitse ja pahana päivänä muista, että Jumala on antanut ne molemmat. Ei ihminen voi moittia Jumalaa. (Saarnaaja 7:14)