1250702061_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päivän kasvi on ”elämänlanka”. Tämä erittäin voimakkaasti leviävä monivuotinen valkokukkainen köynnös, jota yleensä kutsutaan elämänlangaksi, onkin oikealta nimeltään karhunköynnös, viralliselta nimeltään valkokarhunköynnös (Calystegia sepium ja on kiusallinen rikkaruoho.  Joissain kasvikirjoissa sen nimeksi on mainittu myös isokierto. (Varsinainen aitoelämänlanka sen sijaan on yksivuotinen köynnös.) Tämä ns. elämänlanka leviää pienistäkin juurenkappaleista. Se on melkoinen riesa puutarhassa. Se kietoutuu nopeasti pensaisiin ja peittää muun kasvillisuuden alleen, kukkien samalla hurmaavasti. Olen yrittänyt kitkeä sitä pois ja sen juuria vähän väliä yleensä alkukesästä, mutta tuloksetta. Luovutan aina kesken, kun en enää kerkiä seurata sen kulkua eri puolilla puutarhaa. Myrkkyjä en halua käyttää sen hävittämiseen. Ja niin tuo kasvi jatkaa sitkeästi kasvuaan…

Päivä on huvennut etsiessä mm. mehupullon tuppiloita kaupoista. Virastossa kävin myös. Vein sinne myös namibialaisia tavaroitani, joista syntyy lähetyksen ikkunasomistus. Mies on maalannut ulko-ovia ja ruohokin on taas lyhentynyt! Omenia alkaa putoilla puusta. Taas tänään on tulossa paraikaa punaherukkavattumehu. Tuppiloita en kuitenkaan löytänyt, mutta tämänpäiväiseen satsiin vielä löytyy niitä kotoa.

Sana tälle päivälle: Jos joku teistä kärsii, hän rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, hän laulakoon kiitosvirsiä. (Jaak. 5:13). Ja nyt kiitosvirsiä laulamaan - paljon on aihetta kiittää tällä hetkellä. Toivon sitä samaa Sinulle!

1250702213_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Valkoista maalia!