Mies on rakentanut halkopinoille tukia ja hakannut halkoja ehdokseen. Pöllipino on vielä iso ja rankoja jäljellä myös iso kasa.

 
Poimin mustia viinimarjoja tänään sadetta odotellessani, vaan pari pisaraa tuli eikä kastanut mitään. 22 marjapensasta tuli tyhjäksi! Keitin jo aamulla vattu-mustikkahilloa. Vattuja oli ehkä noin 1,5 litraa ja nelisen litraa mustikoita. Lisäsin seokseen 2 desilitraa vettä, ettei pala pohjaan ja 1,25 kiloa sokeria ja lopuksi pussillisen Melatinia pieneen määrään sokeria sekoitettuna, kun ensin olin sauvasekoittimella jauhanut seoksen hienoksi. Hillo hyytyi hyvin ja tuli mukavan makuistakin: hyvää käytettäväksi muun muassa vohveleiden päällä. Nyt on paraikaa tulossa mustikkahillo samaan tapaan. Ja ensimmäinen mustaviinimarjamehu lähtee kohta hellalle Mehumaijaan kiehumaan.
 
Suopayrtti (?) kukkii parhaillaan. Mies arveli sen leimukukaksi, mutta minusta se lienee suopayrtti. Paljon ei enää kukkivia perennoja pihalla olekaan, kun kuivuus on vienyt monet ennen aikojaan ja kuivaneet ennen kuin kukkivatkaan. Emme ole kastelleet kuin kasvimaata ja purkkikukkia ja vain muutamia yksivuotisia kesäkukkia.

Valkea kuulaskin tekee tänä vuonna parikymmentä omenaa, jotka kyllä nekin jäävät pieneksi. Kaikki maahan tippuneet omenat jokaisen puun alta kokosimme, niin muumioituneet kuin pienetkin, ja tuhosimme ne.