Samettinen maa-artisokkapalsternakkakeitto
3 litraa maa-artisokkaa
10 palsternakkaa
2 ruokalusikallista kuivattua valkosipulirouhetta
2 kanaliemikuutiota
vettä
400 grammaa sulatejuustoa
mustapippuria
reilusti kuivattua (tai tuoretta) persiljaa tai lehtipersiljaa
 
Keitin painekattilassa kasvikset noin ½ litraa vettä kattilan pohjalla ja otin pois ritilän, soseutin ne ja lisäsin kanaliemikuution ja kiehuvaa vettä sekä sulatejuuston. Maustoin mustapippurilla ja persiljalla. Sopasta tuli samettista maukasta. Jos sitä lämmittää, voi lisätä hieman vettä, ettei pala pohjaan ja mauksi persiljaa.
Sopan kanssa sopii hyvin ruisleipä.
 
Puuro puolestaan valmistui kriikunasoseesta ja ruisjauhoista ja vedestä. Se vatkattiin kuohkeaksi.
 
Mies putsasi tänään kaikki eiliset suppilovahverot, pienetkin, mitkä poimin. Olipa siinä urakkaa taas!
 
Jeesus: "Teille on opetettu: 'Rakasta lähimmäistäsi ja
vihaa vihamiestäsi.' Mutta minä sanon teille:
rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne
puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia.
Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin
pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin
jumalattomille." (Matteus  5:43-45)