Sisarukset olivat tänään aamupäivällä hoidossa. Jälleen kerran käytiin läpi kaikki lelut, mitkä normaalistikin ovat olleet käytössä. Niin legot, pikkuautot, pehmopallo ja palapelit. Ja luettiin, luettiin luettiin samat kirjat moneen kertaan. Varsinkin pikkusisko kantoi yhä uudelleen ja uudelleen paria samaa kirjaa, jotka piti käydä läpi yhdessä.

Kellopalapelin tekeminen oli myös hänestä mukavaa ja sitä hän jaksoi tehdä  lukemattomat kerrat.

Ja tietysti pianonsoitto molemmista.

Mies teki eilen hyvää ns. savolaista kaalikeittoa, jota saimme vielä tänäänkin. Kaalikeitossa oli 5 perunaa, 3 porkkanaa, kaalinpää, sipuli, puolisen kiloa rasvatonta sianlihaa paistettuna palasina sekä paljon mausteita, niin kuivattua mäkimeiramia pari ruokalusikallista, suolaa, paprikaa, valkopippuria ja punapippuria. Kaikki ainekset laitettiin painekattilaan parin litran veden joukkoon ja keitettiin.

Tein vaihteeksi leipäkoneleivän: Noin desi keitettyjä porkkanoita palasina, 3 dl vettä, 1 rkl hunajaa, 1 rkl öljyä, 1 tl suolaa, 4 dl vehnäjauhoja, 2 dl grahamjauhoja, 2 dl kaurahiutaleita ja 2 tl kuivahiivaa.

Suppilovahveroita on perattu ja kuivattu edelleen.

Tänä vuonna tulikin isoja palsternakkoja. Palsternakat ja lantut on saatu kellariin ja kaikki loput daalian juuret nostettu myös säilöön.

Pelargoniatkin siirrettiin talvisäilytykseen.

Jeesus antaa elämän on tämän viikon kirkollinen aihe. Viime sunnuntaita on kutsuttu evankeliumitekstien vuoksi pikku pääsiäiseksi tai syksyn pääsiäiseksi. Jeesus on voittanut ihmistä ja koko luomakuntaa uhkaavan kuoleman vallan. Siksi häneen uskovilla on toivo, joka kantaa yli kuoleman rajan. Siitä kertoo myös Anna-Mari Kaskisen virsi 517:

"Herra, kädelläsi asua mä saan, turvallisin käsi päällä maan. Siellä kaikki saavat uuden sydämen, rauhan annat haavat sitoen. Onneni on olla Herraa lähellä, turvata voin yksin Jumalaan. Onneni on olla Herraa lähellä, tahdon laulaa hänen teoistaan." (Virsi 517:1)