35 astetta lämmintä! Hiostavaa ja väsyttävää. Kuumaa oli olla poimimassa vattuja vielä illallakin. Päivällä olivat jo kotijoukot poimineet punaisia viinimarjoja. Niinpä aloin keittää niistä yhdessä sileää viinimarja-vadelmahilloa.

Lapsenlapset ovat olleet sentään rannalla äitinsä kanssa ja päivällä pappa järjesti heille vesitouhua pihallakin. Mehua on kulunut ja varmaan pitäisi alkaa jo keitellä mehujakin, koska kaikki tuntuu kypsyvän juuri nyt. Karviaisetkin alkavat olla jo syötäviä. Kirsikat kypsyivät jo, osin linnuille, kun emme tänä vuonna niitä verkottaneet.
 
Rippikoulussa tänään yrittelimme diakoniatuntien yhteydessä maailmankauppapeliä. Pelissä piti tehdä tietyn kokoisia kymmenen renkaan ketjuja, joista sai maksun, jolla voi puolestaan hankkia tarvikkeita. Osa porukasta hermostui, kun eivät onnistuneet saamaan kaupaksi raaka-aineitaan. Näin käykin maailmassa, toisilla on raaka-aineita, toisilla teknologia ja taito, vaan miten saisi tasajakoa aikaiseksi? Miten saisi hyvinvointiamme tasattua?
Mies on leikannut ruohoa, jotta kotiloillakin olisi vähän tukalampaa. Kun eilen leikkasin mäkimeiramia kuivattavaksi, niin kotiloita löytyi aika moinen joukko niiden seasta.
 
Liian suuret  jalkineeet pikkuneidin jaloissa - mutta yritettävä on...
 
Tänään leikkasin kuivuriin lehtipersiljaa. Nyt olisi vain nypittävä lehdet varsista irti. Eipä kauaa tarvitse olla auringossa, kun se on kuivaa.
 
Maissikin kukkii puutarhassa.