Tänään eivät julkiset liikennevälineet eli minibussi kaupungissa kulkenut lainkaan. Aamupalan jälkeen lähdimme kävelemään kaupungille katsomaan, mitä sieltä löytyy.

Supermarketin edessä oli lehmä. Lehmiähän Azoreilla on miltei samanverran kuin ihmisiä. Toki tämä lehmä ei ollut elävä.

Kävelimme aallonmurtajalla ja näimme onkijoita. Aallot löivät aika lujaa maihin, joten valasretkille ei ollut tuona päivänä asiaa.

Rantakadulta näki hyvin satamaan.

Uudemmillekin asuinalueille on istutettu plataanipuita. Niitä leikataan ja talviaikaan ne ovatkin siten kaljuja.

Osuimme hautausmaallallekin, jossa oli paljon hyvin hoidettuja perhehautoja eli kappeleita.

Lounaalla kävimme isossa kauppakeskuksessa, missä oli monia pikaruokapaikkoja. Tänään söimme soppapaikassa sopan lisukkeineen.

Kauppakeskuksen supermarketissa oli pitkiä kalatiskejä, joissa oli monia meille tuntemattomia kalalajeja.

Postilaatikot olivat punaisia ja muutamista oli mahdollisuus ostaa myös postimerkkejä.

Batalha das Limas eli vesipussitaistelu on ollut nyt varsinaisena karnevaalipäivänä  tiistaina  klo 15 alkaen Ponta Delgadan rantakadulla (Avenida Infante Dom Henrique).

Kuorma-autojen lavoilla oli kilpailevia vesipussitaisteluryhmiä.

Vesipussit olivat vedellä täytettyjä muovipusseja, joita käytettiin "ammuksina" eli niitä heiteltiin...

Leikissä oli mukana niin lapsia kuin aikuisiakin.

Päähän on laitettu kypärät - jollakin oli jopa ämpäri kypäränä - suojaksi vesipusseja vastaan. Vesipusseja on kasoittain ja lisäksi heiteltiin vettä ämpäreittäin ohikulkijoiden päälle.

Karnevaalipäivänä myös Ponta Delgadan keskustan pienet erikoisliikkeet ovat kiinni. Ravintolat ja kahvila ovat avoinna vaihtelevasti ja isot marketit ovat auki kuitenkin.

Joulun mentyä azorilaisten ajatukset siirtyvät karnevaaleihin, joita vietetään ennen paastoa, tänä vuonna 4.-8.3. eli niitä vietetään 40 päivää ennen pääsiäistä. Varsinainen karnevaalipäivä katolisissa maissa on tämä päivä eli lihava tiistai (Terça-feira Gorda). Karnevaaleja seuraavana lauantaina,12.3. käynnistyvät São Miguelilla pääsiäislauantaihin, 23.4. saakka jatkuvat pyhiinvaellukset (romarias). Kuuden viikon aikana vaeltaa São Miguelin saaren ympäri myötäpäivään runsas 2000 miestä ja poikaa usean kymmenen hengen ryhmissä. Jokaisen vaellus kestää viikon.

Sana tälle päivälle: "Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi,
kun virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa,
kun astut tulen lävitse, sinä et pala eikä liekki sinua polta." (
Jesaja 43:2)