Tänään keitin luumupuuron, koska otimme loput kypsät luumut puista ja johonkin niitä pitää nyt upottaa. Puuron aineksina oli vettä, luumuja, mannaryyniä ja hunajaa, ripaus suolaa. Kun puuro jäähtyi se vielä vatkattiin.

 

 

Tein luumupaistoksen, johon laitoin noin kilon tuoreita luumuja, jotka halkaisin ja poistin kivet. Sekoitin 0,5 dl sokeria, 0,5 dl hillosokeria ja 1/2 tl kanelia ja ripottelin ne luumujen päälle. Pinnalle
ripottelin seoksen, jossa oli 100 g margariinia, 1 1/2 dl kaurahiutaleita, 1 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1/2 dl sokeria. Paistoin vuokaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

 

 

Samalla uuninlämmityksellä tein teeleipäsiä, johon laitoin 2dl vehnäjauhoja, 2 dl kaurahiutaleita, 0,25 dl seesaminsiemeniä, 2,5 tl leivinjauhetta, 0,5 tl suolaa, loraus öljyä ja noin 2 dl laktoositonta maitoa. Sekoitin ainekset ja taputtelin pellille tuosta määrästä 9 teeleipästä. Paistoin nuo 225 asteessa noin 13 minuuttia.

 

Loput luumut laitoin soseeksi hunajan kera pakastimeen puolen litran purkkeihin.

Myös säilöimme tänään kurkkuja taas yhden ison annoksen. Avomaankurkkuja on kasvanut reilusti niin mökillä kuin kotonakin, joten niitä riittää myös talvea varten.

 Minttujakin taas laitettiin kuivuriin. Mies paistoi sieniäkin ja osa niistä pääsee pakastimeen.Kaikenlaista säilöntää riittää vielä jonkin aikaa.