Kirkkovuoden suurten juhlien vietossa on kolme vaihetta: valmistautuminen, juhla ja juhlan jälkivietto. Joulua edeltävä valmistautumisvaihe on adventtiaika. Joulun juhla-aika kestää jouluaatosta loppiaiseen. Joulun jälkivietto muodostuu loppiaisen jälkeisistä sunnuntaista. Jouluyö on Kristuksen syntymisen yö. Seurakunta kuulee enkelin viestin: »Tänään on teille syntynyt Vapahtaja.» Jouluyön messu on suuressa osassa kristikuntaa joulunvieton päätapahtuma.
Jouluaattoiltana oli klo 23 messu kotiseurakunnassamme. Jätimme nuorison nukkumaan ja lähdimme jouluyön messuun. Mies vei minut töihin ja käväisi hautausmaalla viemässä kynttilät ennen messua. Jouluyön messussa oli paljon nuortakin väkeä pakkassäästä huolimatta.

Aamulla oli aikainen herätys: Emme kuitenkaan lähteneet aamun aikaiseen joulukirkkoon, vaan sieltä tuli sukua meille joulukahville.
Tänään meille kokoontui yksitoista henkeä joululounaalle. Piti laittaa kaksi pöytää yhteen, että mahduimme kunnolla aterioimaan. Aterian jälkeen serkukset pääsivät leikkimään yhdessä pienillä legoilla ja niillä leikkimistä on jatkettu sitten uudelleen päivän mittaan kun välillä käytiin tekemässä tunneleita lumeen. Pienet legot eivät vielä ole pienten vieraidemme normaalikäytössä, mutta yhdessä vanhempien kanssa on mukava touhuta.
 
Tässä on mönkijä ja perävaunu. Siinä on monta ajotietokonetta, navigaattori ja kippilava.

Serkukset innostuivat pelaamaan myös palapeliä ja muistipeliäkin pelattiin.